Waarvoor heb je een Constatering nodig?

Reacties uitgeschakeld voor Waarvoor heb je een Constatering nodig?

Soms ben je gehouden aan een bewijslast. Dit kan zijn omdat er schade is ontstaan of omdat iets beschadigd is of zelfs weggenomen is. Een constatering uitvoeren kan je dan helpen als bewijslast voor de verdere procedure.
Bij een constatering wordt er een proces verbaal opgemaakt waarin alles dat belangrijk is in te vinden zal zijn. Je kan denken aan hoe een plek is achtergelaten, gemaakte afspraken tot zelfs foto en videomaterialen. In een constatering is het dus heel belangrijk dat alles dat er heeft plaatsgevonden genoteerd is.
Dit moet je weten over een constatering:

  • Een constatering dient vrijwel altijd als bewijslast.
  • De constatering legt alle feiten wettelijk vast.
  • Het laten uitvoeren van een constatering is niet lastig.
  • Na de constatering krijg je altijd een proces verbaal.

Wat is een constatering?

Er kunnen dus verschillende redenen zijn om een constatering te laten doen. Het kan zijn dat er sprake van schade of vermissing is. In dat geval moet je er dus een rapport worden gemaakt met bevindingen waarin alles dat nodig is en kan bijdragen aan de bewijslast voor de rechtbank.
Het laten opmaken van een constatering uitvoering is door zowel bedrijven als particulieren worden gedaan. Waarbij je er verstandig aan doet om het door een erkend bedrijf te laten verzorgen. Zo ben je er zeker van dat alle belangrijke aspecten in het rapport vermeld gaan worden waardoor je sterker staat. Een constatering kan bestaan uit bevindingen die door de expert zijn opgeschreven, video en fotomaterialen of documenten.

Wie voert een constatering uit?

Een constatering wordt altijd uitgevoerd door een professional met de juiste papieren om dit te mogen doen. Het is dus niet zomaar iemand die even zijn ronde doet. Maar een persoon die echt weet wat belangrijk is voor een eventuele bewijslast op juridisch vlak. Bij Swiercs.nl hebben wij deze expertise in huis.
In veel gevallen wordt een constatering als aanvullende bewijslast in een dossier te plaatsen wanneer er sprake van schade is. Maar ook bij diefstal of gebreken kan het een mooie en vooral waardevolle aanvulling zijn.