De SDS boor gaat voor jou door beton

Een SDS boor is de ideale oplossing wanneer je door beton heen moet komen. De boor is daarom ook enorm populair en kan bij de meest inspannende klussen zorgen voor een verbluffend eindresultaat. Echter kun je dit alleen bereiken als je de juiste afmetingen aangeschaft hebt. Ook zijn er een grote hoeveelheid specialisten, waaronder Boorkopen.nl, die deze boren aanbieden. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf? Na het lezen van onderstaande informatie kun je goed voorbereid aan de slag gaan en zijn jouw klusprojecten in een korte tijd weer klaar.

Een SDS boor herkennen aan het uiterlijk

Een SDS boor herken je aan de stompe punt. In tegenstelling tot veel andere boren is er namelijk helemaal geen scherpe punt te vinden. Er zitten wel twee snijvlakken aan, die van ijzersterk materiaal gemaakt zijn. Hiermee wordt het beton gebroken en kan het beton via de spiraal worden afgevoerd. De bevestiging van de boor is eenvoudig. De sleuven lopen namelijk door tot de onderkant, waar twee inkepingen te vinden zijn. Hiermee klikt de boor zichzelf vast aan de boormachine en kun je aan de slag gaan met het maken van de gaten die je nodig hebt. 

Op Boorkopen.nl vind je de boor die je nodig hebt!

De toepassingen van de SDS boor

De SDS boor is een betonboor en gaat door de meest harde steensoorten heen. Deze wordt ook wel een hamerboor genoemd, doordat er met een enorme kracht door het materiaal heen geslagen wordt. Ondanks dat de boor voornamelijk bedoeld is voor harde steensoorten, kan deze ook toegepast worden als normale steenboor. De veelzijdigheid maakt het voor veel mensen een ideale aankoop. Het kan uiteindelijk immers ook veel geld schelen als je een boor voor meerdere klussen kunt gebruiken.

De afmetingen aanpassen aan jouw klus

Echter moet je wel opletten welke afmetingen jouw SDS boor heeft. Er zijn verschillende uitvoeringen van deze boor te vinden, welke ook meerdere afmetingen kunnen hebben. Voor de meeste toepassingen is de standaard lengte een goede keuze. Echter heb je soms een langere boor nodig. Vaak kun je tot 60 centimeter direct uit voorraad geleverd hebben, maar voor de grotere boren moet je even wachten. Bekijk daarom altijd eerst welke lengte je nodig hebt. Daarna ga je door naar de dikte van de boor. Ook hier zijn meerdere oplossingen voor te vinden en je hebt altijd het gat dat je nodig hebt.

De SDS boor verlengen

Voor veel boren is ook een verlengstuk aan te schaffen. Zo ook bij de SDS boor. Dit verlengstuk maakt jouw oude boor langer, waardoor je niet gelijk een nieuwe aan hoeft te schaffen. Dit kan veel voordelen opleveren. Zo zijn deze vaak goedkoper en kun je met een boor meerdere richtingen uit. De klussen worden hierdoor alleen nog maar eenvoudiger en je bent binnen een korte tijd door alle betonnen oppervlakken heen. Dit verlengstuk past op vrijwel iedere boor, dus met slechts een aankoop kun je aan de slag. Jouw oude boren kunnen gewoon van een extra leven worden voorzien.

admin